Lattenbodems

Lattenbodems

Lattenbodems zijn universele bedbodems die veel variaties en toepassingen kennen. Eigenlijk bestaan alle lattenbodems uit een houten frame met daarop of daarin de latten. Het aantal latten dat in dit frame komt is weer bepalend voor het comfort en draagvermogen dat het creëert. Samen met de keuze van het matras, is de keuze voor de bodem van het bed erg belangrijk in het creëren van een goede slaapomgeving.

Wanneer is een lattenbodem goed?

lattenbodem

Wanneer u een lattenbodem kopen gaat, kunt u op meerdere aspecten letten. De bevestiging van de latten in combinatie met het aantal latten bepalen mede de kwaliteit van de latten bodem. Een goede lattenbodem bevat 28 of meer latten (zie hieronder) en zorgt voor een comfortabel gevoel en heeft een lange levensduur.

Kiezen voor 28 of 44 latten?

Lattenbodems zijn verkrijgbaar afgewerkt met bijvoorbeeld 28 latten of 44 latten, afhankelijk van uw keus. Een 28 lats bodem voldoet als u op zoek bent naar een ‘basic’ lattenbodem. Een 44 lats bodem is luxer en biedt een nog betere ondersteuning. Wij bieden beide typen aan op onze site.

Ondersteuning

Doordat de lattenbodems gaan buigen ontstaat er een opwaartse druk. Deze opwaartse druk van de gebogen latten geven de ondersteuning aan het lichaam.

Elektrisch of verstelbaar kiezen? Of toch een vaste lattenbodem?

Lattenbodems zijn verkrijgbaar in vaste uitvoering, maar ook in verstelbare uitvoering; zowel met de hand verstelbaar als elektrisch verstelbaar. Het is maar net hoe ‘luxe’ u het wilt maken. De meeste verstelbare lattenbodems kunnen het hoofd- en voeteneinde in verschillende standen zetten.

Soms is een verstelbaar hoofdeinde erg prettig wanneer u extra ontspannen wilt liggen of als u lekker wilt ontbijten of lezen in bed. Een verstelbaar voeteneinde kan erg aangenaam zijn voor mensen die bijvoorbeeld wegens een blessure een been omhoog houden moet, of gewoon extra ontspannen willen liggen. Dan kan een verstelbaar voeteneinde  een uitkomst bieden.

Afmetingen van onze lattenbodems

De volgende afmetingen kunnen we direct uit voorraad leveren: