Schotelbodems

Schotelbodems

De schotelbodem is een luxe bedbodem die veel instelmogelijkheden kent; zowel in vaste als in elektrische uitvoering leverbaar. Een schotelbodem bestaat uit 50 hoogwaardige en onafhankelijk verende schotels en heeft meestal 5 comfortzones. De schotels zijn over het algemeen gemaakt van kwalitatief hoogwaardig kunststof, wat weer zeer flexibel is.

Opvolger van de lattenbodem

De schotelbodem wordt ook wel gezien als de opvolger van de lattenbodem. Door het grote, intensieve raakvlak wat deze schotels hebben met het matras, wordt er voor een goede en gelijkmatige ondersteuning van het lichaam gezorgd. Schotelbodems zijn opengewerkt, hierdoor bieden deze een betere vochtregulatie dan traditionele lattenbodems.

Voor welke matrassen geschikt?

Schotelbodem

Voorbeeld van een schotelbodem

Schotelbodems zijn luxe bedbodems en vooral geschikt voor schuim matrassen, met name de koudschuim matrassen en de traagschuim (NASA) matrassen, maar ook worden er wel pocketvering matrassen op gelegd. Het grote voordeel van schotelbodems ten opzichte van lattenbodems is dat de gehele bedbodem soepel en verend is terwijl bij veel lattenbodems vooral het middenstuk goed mee veert.

Comfort en lange levensduur van schotelbodems

Iedere schotel kan doorgaans afzonderlijk worden ingesteld en aangepast aan uw wensen qua hardheid/comfort. Er ontstaat hierdoor een 3 dimensionale ondersteuning. Dit kan bijdragen aan een goede ondersteuning van uw heupen en schouders.

Conclusie

Een schotelbodem biedt zeer veel comfort en heeft een lange levensduur van rond de 15 jaar. Voor een goede schotelbodem betaalt u over het algemeen iets meer dan voor een lattenbodem, maar qua comfort en kwaliteit krijgt u er wel iets meer voor terug. Met een bodem met schotels haalt u een zeer degelijke bedbodem in huis waarop uw lichaamsgewicht perfect over het matras verdeelt wordt!