Boxspring bodem

Boxspring bodems

Een boxspring bodem bestaat uit een stevig houten frame met daarin een kern van veren, die afgewerkt is met een luxe comfortlaag. Op deze boxspring komt uw matras te liggen. De druk die op de matras wordt uitgeoefend, wordt gelijkmatig verdeeld en opgevangen door de boxspring. Deze combinatie zorgt voor het grootst denkbare slaapcomfort: weelderig en op hoog niveau!

boxspring bodem

Voorbeeld van een boxspring bodem met matrassen er op.

Zelfs kunt u met dit product kiezen uit het aantal en het soort veren. Bijvoorbeeld afwerking

met Bonellveren of met pocketveren. Tegelijkertijd kunt u kiezen uit verschillende hoogtes, uitvoeringen en stoffen.

De boxspring bestaat in vaste vorm, maar ook in een elektrische variant.

Welke matrassen zijn geschikt voor boxsprings?

Net als bij lattenbodems, zijn alle soorten matrassen eigenlijk geschikt om op een boxspring-onderstel te leggen. Let wel dat wanneer u een verstelbare boxspring of lattenbodem neemt, dat zogenaamde volkern-matrassen (matrassen zonder veren) hier meer geschikt voor zijn dan matrassen mét vering erin.

Wat zijn de voordelen van een boxspring?

Veel mensen ervaren een boxspring combinatie als erg comfortabel. Veel gehoorde voordelen of pluspunten van de boxspringcombinatie zijn:

  • Een boxspring ligt doorgaans net wat hoger dan ‘normale’ matrasdragercombinaties
  • Boxsprings zijn verkrijgbaar in vele varianten, waardoor je de boxspring gemakkelijk aan kunt passen aan het interieur van de slaapkamer
  • Doordat boxspringveren een open constructie hebben, is de ventilatie van een boxspring goed te noemen
  • Wanneer je niet veel ruimte hebt in je slaapkamer, kan er voor gekozen worden om een boxspring-combinatie zonder hoofd- en voetboard neer te zetten, zodat de boxspring lekker compact is (lees even groot als het matras)

Heeft een boxspring combinatie ook nadelen?

Nadelen van een boxspring kunnen zijn de bekleding van boxsprings lastig stofvrij te houden is en dat vlekken hierop lastig te verwijderen kunnen zijn. Verder is het een kwestie van smaak en persoonlijke voorkeur.