Spiraalbodem

Spiraalbodems

spiraalbodem

Voorbeeld van een spiraalbodem

Laten we hier gelijk onderscheid maken in het oude en in het nieuwe systeem van de spiraalbodem.

Oude spiraalbodems

Bij het oude systeem denken we aan de jaren zeventig, waarbij de bevestiging van de draden, de spiralen, in de lengterichting plaatsvond in een stalen frame. Dit creëerde een soort trampoline effect, waarbij vooral de kinderen wedstrijd hielden wie het hoogst kon springen!

Nieuwe spiraalbodems

spiraalbedbodem

Zo ziet een moderne spiraalbedbodem er uit

Het nieuwe systeem is significant verbeterd. Spiraalbodems hebben een lange levensduur en tegenwoordig worden de spiralen in de breedte gespannen. De bodem geeft een stevige ondersteuning aan het lichaam, met een zeer goede ventilatie. Deze goede ventilatie komen de matrassen qua levensduur zeker wel ten goede, maar of je op een spiraalbodem wilt slapen is een tweede. Doordat de dwarsgespannen spiraal vastgemaakt is aan het frame van staal, is de effectieve breedte van een spiraalbodem van bijvoorbeeld 90 centimeter breed nog geen 80 centimeter. Wat zou betekenen dat als u twee van deze naast elkaar zou leggen er in het midden een plaatstalen middengedeelte zou ontstaan van rond de 15 cm. Dit zal uw slaapcomfort zeker niet bevorderen. Daarnaast zal het de levensduur van uw matrassen niet verlengen.

Daarnaast kan het gebruik stalen bedbodems zorgen voor een extra elektromagnetische straling. Het ijzer werk als een soort van antenne dat de straling versterken kan.

Welke matrassen voor een spiraalbodem?

Afhankelijk van de afwerking van de spiraalbodem, kunnen meerdere typen matrassen worden gebruikt. Als u kiest voor een spiraalbodem, dan kunt u daar bovenop het best kiezen voor een pocketvering matras of een traagschuim matras. Dit omdat het bij deze matrassen minder uitmaakt op welke bedbodem ze liggen.

Dus wel of niet een spiraalbodem?

De levensduur van de spiraalbodem is met rond de 20 jaar lang te noemen, maar is in onze ogen minder geschikt als bedbodem.